FABRITY na Akademickich Targach Pracy

FABRITY weźmie udział w Akademickich Targach Pracy, organizowanych przez Politechnikę Łódzką i Uniwersytet Medyczny w Łodzi. W trakcie wydarzenia, które odbędzie się 2 kwietnia w łódzkiej Hali Expo, uczestnicy będą mogli zapoznać się z działalnością FABRITY, a dzięki przygotowanym materiałom interaktywnym także poczuć atmosferę pracy jaka panuje w firmie.Będą oni mogli także skorzystać z przygotowanej specjalnie na tę okazję aplikacji i wygrać atrakcyjne nagrody.

Akademickie Targi Pracy to doroczne wydarzenie, podczas którego spotykają się studenci i absolwenci łódzkich uczelni, a także firmy, szukające wykwalifikowanych pracowników. Głównym celem Targów jest stworzenie atmosfery do spotkań pomiędzy studentami a przyszłymipracodawcami,tak aby mogli oni poznaćswoje oczekiwania i wymagania.

- Zdajemy sobie sprawę z tego, że na sukces firmy pracuje każda zatrudniona osoba, dlatego z wielkim zaangażowaniem podchodzimy do procesu rekrutacji – mówi Joanna Moszczyńska, specjalista ds. HR w FABRITY. – Podczas Targów chcemy pokazać jak wygląda codzienność w FABRITY i dlaczego jesteśmy idealnym pracodawcą, zachęcając tym samym do współpracy z nami – dodaje.

Wyjątkowe podejście FABRITY do kwestii zatrudnienia zaczyna się już w trakcie procesu rekrutacji, który trwa zwykle około 3 dni od momentu spotkania z kandydatem do udzielenia odpowiedzi zwrotnej. Rekrutacja składa się z dwóch części: wywiadu, mającego na celu poznanie miękkich umiejętności kandydata oraz rozmowy technicznej, podczas której m.in. rozwiązywane są testy, sprawdzające umiejętności danej osoby.

- Bardzo cenimy sobie atmosferę pracy, dlatego też wynik „miękkiego” wywiadu ma dla nas takie samo znaczenie jak kwalifikacje techniczne. Dzięki temu atmosfera pracy w FABRITY jest bardzo dobra, a zatrudnione osoby potrafią ze sobą współpracować i wspólnie osiągać sukcesy – komentuje Joanna Moszczyńska.

FABRITY zatrudnia obecnie ponad 70 specjalistów, pracujących w Warszawie i w Łodzi, w której znajduje się Centrum Kompetencyjne w obszarze Business Process Management. Firma stale poszukuje najlepszych testerów oprogramowania, programistów, analityków biznesowych, a także managerów, którzy w zamian za swoje zaangażowanie zostają docenieni i mogą realizować się zawodowo w doskonałej atmosferze pracy.

Stoisko FABRITY znajduje się w Alei Sponsorów w punkcie F1.