FABRITY wspiera rozwój w obszarze .NET w trakcie Geek Festivalu

Łukasz Kopka i Marcin Wilczyński – pracownicy FABRITY - dzielą się swoją wiedzą w zakresie JavaScriptu. Spółka wspiera również finansowo wydarzenie przeznaczone dla studentów zainteresowanych zagadnieniami .NET-owymi.

W dniach 24-25 listopada 2015 na wydziale Elektrotechniki Elektroniki Informatyki i Automatyki Politechniki Łódzkiej odbył się Geek Festival. Jest to dwudniowe wydarzenie łączące formułę konferencji i warsztatów dotyczące m.in. najnowszych rozwiązań technologicznym firmy Microsoft. Wydarzenie przeznaczony dla studentów informatyki i pasjonatów zagadnień z obszaru .NET organizowane jest co roku przez członków kół Grup .NET-owych Politechniki Łódzkiej i firmę. Tegoroczny festiwal to już jedenasta edycja konferencji, znanej wcześniej jako IT Academic Day, będącej największym tego typu wydarzeniem na Politechnice Łódzkiej.

Największym powodem do dumy jest zaangażowanie naszych pracowników, którzy w trakcie Geek Festivalu dzielą się swoją wiedzą w zakresie .NET-u z młodszymi kolegami i pasjonatami tej technologii. Łukasz Kopka i Marcin Wilczyński poprowadzili prezentację pt. Aurelia – nowe oblicze Javascriptu.

Więcej informacji o wydarzeniu dostępnych na stronie organizatora: http://geekfestival.pl/