FABRITY pomaga dzieciom

FABRITY wspiera Fundację SŁONIE NA BALKONIE, która organizuje zbiórkę pieniędzy dla najmłodszych pacjentów Szpitala im. dr Jana Babińskiego w Łodzi. W najbliższą sobotę 26 lipca drużyna pracowników FABRITY weźmie udział w meczu eliminacyjnym do siatkarskiego Turnieju charytatywnego. Dochód z tegorocznej edycji będzie przeznaczony na terapię dzieci, które są ofiarami przemocy, a pobyt w szpitalu mają już za sobą.

Organizatorem Turnieju Siatkarskiego jest Fundacja SŁONIE NA BALKONIE, a patronat nad wydarzeniem objęło miasto Łódź. Charytatywne rozgrywki organizowane są już po raz trzeci. W poprzednich latach dzięki uzyskanym funduszom udało się wyremontować łazienkę na dziecięcym oddziale psychiatrycznym oraz zamontować monitoring dla ochrony zdrowia i życia dzieci przyjętych do szpitala po próbach samobójczych.

– FABRITY bierze udział w Turnieju organizowanym przez SŁONIE NA BALKONIE po raz pierwszy, ale jestem przekonana, że nie jest to nasza ostatnia edycja. W trakcie przygotowań wszystkich dwunastu członków drużyny bardzo się ze sobą zżyło. Naszym zdaniem tego typu inicjatywy są w regionie bardzo potrzebne i w miarę naszych możliwości będziemy je wspierać – komentuje Joanna Moszczyńska z FABRITY.

Dwunastka z drużyny FABRITY przygotowywała się do Turnieju Eliminacyjnego przez kilka tygodni. Same treningi były na tyle przyjemne, że drużyna postanowiła zaraz po zakończeniu rozgrywek rozpocząć przygotowania do edycji przyszłorocznej i kontynuować spotkania.