K2 Web Systems zmieniło się w FABRITY

Zmiana strategii, kolejne wyzwania i cele biznesowe, a także chęć podkreślenia podstawowej działalności firmy – to główne powody, dla których K2 Web Systems zmieniło się właśnie w FABRITY. Nowa nazwa, pochodząca od słowa fabri (łac. twórcy), zawiera w sobie to, kim jesteśmy i czym się zajmujemy – tworzeniem twórczych rozwiązań informatycznych, wspierających naszych klientów w osiąganiu zamierzonych celów.

Nowa nazwa firmy jest impulsem do wzmożonej działalności spółki na rzecz realizacji planów strategicznych i umacniania swojego wizerunku jako dostawcy usług technologicznych, wyspecjalizowanego w obszarze zarządzania procesowego i obiegu dokumentów.

– Oczywiście nadal planujemy podkreślać fakt przynależenia do Grupy K2 i czerpać jak najwięcej z doświadczeń siostrzanych spółek, dbając o to, żeby naszą ofertę cechowało nie tylko zaawansowanie na poziomie wspierania procesów biznesowych, ale także w obszarze designu i intuicyjności oferowanych przez nas rozwiązań – wyjaśnia Tomasz Burczyński, Prezes Zarządu FABRITY.

Przemiana K2 Web Systems w FABRITY nie wprowadza żadnych zmian w kontekście prawnym dla klientów firmy. – Bez zmian pozostaną także nasze zaangażowanie w projekty i dbałość o sukces klientów. W najbliższej przyszłości chcemy nadal rozwijać się w najbardziej bliskich nam obszarach, czyli zarządzaniu procesowym i zarządzaniu zawartością korporacyjną, dbając o to, by nasze rozwiązania były tworzone w duchu idei design thinking, zorientowanej na użytkownika. Planujemy także rozwijać kompetencje w obszarze rozwiązań mobilnych dla firm oraz oferty Software-as-a-Service – dodaje Tomasz Burczyński.

K2 Web Systems zmieniło się w FABRITY 02.04.2014 roku. Nowy logotyp spółki jest dostępny tutaj.